Pilota de Vallivana

Ingredientes:
Preparación:
  1. En primer lloc es ratllen les llimes i el sucre es mol amb el molinet per a deixar-lo fi.
  2. Dins una cassola es mesclen l’ametlla, el sucre, el pa ratllat, el satxí, les ratlladures de les llimes i la canyella en pols.
  3. Tot seguit s’aboquen tres ous sencers, i a partir del quart es posen únicament els rovells fins arribar a gastar la dotzena.
  4. Durant uns deu minuts es pasta tot amb les mans fins aconseguir una massa ben uniforme i compacta.
  5. Una vegada pastat amb les mans es van fent les pilotes de forma oval que s’enrotllen amb paper i es posen en una safata abans de posar-les al forn.
  6. Es posa a calfar el forn a una temperatura de 250º C i una vegada ben calent s’apaga.
  7. Aleshores s’introdueixen les pilotes al forn aprofitant la calentor que hi queda amb la finalitat que es fonguen be el satxí i el sucre.
  8. Una vegada el forn està gelat, ja estan llestes per a menjar-se-les.
  9. Consells: L’envoltori de paper ha de llevar-se a punt de servir-se.
  10. Les pilotes, tot depenent de la seua grandària, poden servir-se senceres o a tallades.
  11. Esta receta ha sido proporcionada por Jose Angel Fortes. Extraido del Museo Comarcal de L'Horta Sud

En castellano

  1. En primer lugar se rallan los limones y el azucar se muele con el molinillo para dejarlo fino.
  2. En una cazuela se mezcla la almendra, el azucar, el pan rallado, la manteca de cerdo, las ralladuras de limon y la canela en polvo.
  3. A continuación se añaden tres huevos enteros, y a partir del cuarto se ponen unicamente las yemas hasta gastar la docena.
  4. Durante unos diez minutos se amasa con las manos hasta conseguir una masa bien uniforme y compacta.
  5. Una vez bien amasado con las manos se van haciendo pelotas de forma oval que se enrollan con papel y se ponen en una bandeja antes de meterlos al horno.
  6. Se pone a calentar el horno a una temperatura de 250º c y una vez bien caliente se apaga.
  7. Entonces se meten las pelotas al horno aprovechando la calentor que ha quedado con la finalidad de que se mezclen bien la manteca y el azucar.
  8. Una vez que el horno está frio, ya están listas para comerselas.
  9. Consejos: El envoltorio de papel ha de quitarse a punto de servirse.
  10. Las pelotas, dependiendo de su medida, pueden servirse enteras o cortadas.
  11. Esta receta ha sido proporcionada por Jose Angel Fortes. Extraido del Museo Comarcal de L'Horta Sud

RecetarioOtras recetas

fom